Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Άρθρα » Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα με Υπόθετο Γλυκερίνης

Το Υπόθετο Γλυκερίνης χρησιμοποιείται για την άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα. Η γλυκερίνη ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που είναι γνωστά ως υπερωσμωτικά καθαρτικά. Το Υπόθετο Γλυκερίνης συνήθως οδηγεί σε κένωση μέσα σε 15 έως 60 λεπτά.

Για τους ενήλικες, η κανονική συχνότητα των κενώσεων ποικίλλει από μία φορά την ημέρα έως 1 έως 2 φορές την εβδομάδα. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, η κανονική συχνότητα των κενώσεων ποικίλλει από μία φορά την ημέρα έως μία φορά κάθε δεύτερη μέρα. Η δυσκοιλιότητα αντιμετωπίζεται καλύτερα με την κατανάλωση άφθονων υγρών, την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και την τακτική άσκηση.

Πως σας προκαλεί άμεση κένωση το υπόθετο γλυκερίνης

Λειτουργεί αυξάνοντας άμεσα την ποσότητα νερού που απορροφά το έντερο σας. Αυτό μαλακώνει τα κόπρανα, καθιστώντας ευκολότερη την κίνηση του εντέρου. Αυξάνει επίσης την πίεση, η οποία ωθεί τους μύες στα έντερα σας να κινήσουν τα κόπρανα και να τα αποβάλουν. Για αυτό το Υπόθετο Γλυκερίνης προσφέρει άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα.


πως να ενεργηθώ άμεσα και να αντιμετωπίσω την δυσκοιλιότητα

Πώς χρησιμοποιείτε το υπόθετο γλυκερίνης για άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Εάν το υπόθετο είναι πολύ μαλακό για να το τοποθετήσετε, βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά ή ρίξτε κρύο νερό πάνω του πριν αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο. Πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά τη χρήση του υπόθετου γλυκερίνης. Εάν το υπόθετο είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Εάν θέλετε για πιο εύκολη διείσδυση, το υπόθετο μπορεί να υγρανθεί με χλιαρό νερό. Μην χρησιμοποιείτε βαζελίνη ή άλλο έλαιο. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το υπόθετο γλυκερίνης να είναι λιγότερο αποτελεσματικό.

Ξαπλώστε στην αριστερή σας πλευρά με το δεξί γόνατο ελαφρώς λυγισμένο. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, εισάγετε απαλά το υπόθετο καλά προς τα πάνω στο ορθό, με το μυτερό άκρο μπροστά. Μετά την εισαγωγή, μείνετε στη θέση για 15 έως 20 λεπτά, έως ότου αισθανθείτε μια έντονη επιθυμία να κάνετε κένωση. Αυτό το προϊόν δεν χρειάζεται να λιώσει εντελώς για να δημιουργήσει αποτέλεσμα.

Εάν βοηθάτε ένα παιδί να χρησιμοποιήσει το υπόθετο, βάλτε το παιδί να ξαπλώσει στο πλάι με το κάτω πόδι ισιωμένο και το πάνω πόδι λυγισμένο προς το στομάχι. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, εισάγετε απαλά το υπόθετο στο ορθό, το μυτερό άκρο πρώτα. Κρατήστε τους γλουτούς μαζί για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αφήστε το παιδί σας να μείνει ξαπλωμένο για 15 έως 20 λεπτά, εάν είναι δυνατόν, για να μην βγει το υπόθετο.

Προσοχή

Μην χρησιμοποιείτε υπόθετο γλυκερίνης περισσότερες από μία φορά την ημέρα, εκτός εάν σας υποδείξει διαφορετικά ο γιατρός σας.

Εάν το υπόθετο χρησιμοποιείται πολύ συχνά, μπορεί να προκαλέσει απώλεια της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου και αδυναμία κένωσης χωρίς χρήση του υπόθετου. Εάν παρατηρήσετε συμπτώματα υπερβολικής χρήσης, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος, μειωμένο βάρος ή αδυναμία, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας εάν δεν έχετε κενώσεις μετά τη χρήση του υπόθετου γλυκερίνης ή εάν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.


άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα

Παρενέργειες από το Υπόθετο Γλυκερίνης

Εάν ο γιατρός σας σας έχει δώσει οδηγίες να χρησιμοποιήσετε υπόθετο γλυκερίνης, να θυμάστε ότι ο γιατρός σας έχει κρίνει ότι το όφελος για εσάς είναι μεγαλύτερο από τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν υπόθετο γλυκερίνης δεν έχουν παρενέργειες.

Μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός/κάψιμο του ορθού, κοιλιακή δυσφορία/κράμπες ή μικρές ποσότητες βλέννας στα κόπρανα. Εάν κάποια από αυτές τις επιδράσεις διαρκέσει ή επιδεινωθεί, ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας αμέσως.

Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρές παρενέργειες, όπως: κοιλιακό άλγος που είναι έντονο ή δεν υποχωρεί, κόπρανα με αίμα, αιμορραγία από το ορθό.

Η διάρροια που δεν σταματά μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συμπτώματα αφυδάτωσης, όπως ασυνήθιστα μειωμένη ούρηση, ασυνήθιστη ξηροστομία/δίψα, γρήγορο καρδιακό παλμό ή ζάλη.

Αλλεργική αντίδραση με αυτό το φάρμακο είναι ιδιαίτερα σπάνια. Ωστόσο, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, όπως: εξάνθημα, κνησμός/πρήξιμο (ιδιαίτερα στο πρόσωπο/γλώσσα/λαιμός), σοβαρή ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα πιθανών παρενεργειών. Εάν παρατηρήσετε άλλες επιδράσεις που δεν αναφέρονται παραπάνω, επικοινωνήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Προφυλάξεις

Πριν χρησιμοποιήσετε τη γλυκερίνη, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας εάν είστε αλλεργικοί σε αυτήν. ή εάν έχετε άλλες αλλεργίες. Αυτό το φάρμακο μπορεί να περιέχει ανενεργά συστατικά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. Μιλήστε με τον φαρμακοποιό σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, ενημερώστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας το ιατρικό σας ιστορικό, ειδικά για: αιμορραγία από το ορθό, εντερική απόφραξη (απόφραξη), άλλα προβλήματα του εντέρου (όπως ελκώδης κολίτιδα, αιμορροΐδες), τρέχοντα συμπτώματα στομάχου/κοιλίας (όπως ναυτία/έμετο που δεν σταματά, πόνος, κράμπες).

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε υπόθετο γλυκερίνης εάν είχατε ξαφνική αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου που διαρκεί περισσότερο από 2 εβδομάδες ή εάν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσετε καθαρτικό για περισσότερο από 1 εβδομάδα. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρού ιατρικού προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη μόνο με το γιατρό σας. Δεν είναι γνωστό εάν αυτό το φάρμακο περνά στο μητρικό γάλα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από το θηλασμό.

Αλληλεπιδράσεις

Οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα φάρμακά σας ή να αυξήσουν τον κίνδυνο για σοβαρές παρενέργειες. Κρατήστε μια λίστα με όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε (συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φυτικών προϊόντων) και δείξτε την στον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μην ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάζετε τη δοσολογία οποιωνδήποτε φαρμάκων χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Φωτογραφίες από Υπόθετα Γλυκερίνης

υπόθετο γλυκερίνης για άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα
υπόθετο γλυκερίνης για άμεση ανακούφιση


ρόφημα για δυσκοιλιότητα
Ροφήματα για δυσκοιλιότητα

Ορισμένα ροφήματα, συμπεριλαμβανομένου του χυμού δαμάσκηνου, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των…

φούσκωμα από την δυσκοιλιότητα
Φούσκωμα από την Δυσκοιλιότητα: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το φούσκωμα πάντα μας κάνει να νιώθουμε πολύ άβολα. Μερικές φορές, το φούσκωμα είναι μια παρενέργεια…

δυσκοιλιότητα στα μωρά
Δυσκοιλιότητα στα μωρά και τρόποι αντιμετώπισης της

Ένα μωρό είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα, σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε διάφορες επι…

πως να ενεργηθώ άμεσα
Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Η απάντηση στο ερώτημα σας "Πως να ενεργηθώ άμεσα;" είναι αυτή: Υπόθετο γλυκερίνης. Το Υπόθετο Γλυκε…

άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα
Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, η επιθυμία άμεση ανακού…

μαγνήσιο και δυσκοιλιότητα
Πώς να χρησιμοποιήσετε το κιτρικό μαγνήσιο για τη δυσκοιλιότητα

Το κιτρικό μαγνήσιο είναι ένα οσμωτικό καθαρτικό και μπορεί να θεραπεύσει την περιστασιακή δυσκοιλιό…

5 σκέψεις στο “Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα”

  1. Εγώ έχω σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και λόγω μιας ιδιαίτερα αγχωτικης κατάστασης τις περασμένες μέρες, τα έντερα απλά δεν συνεργάζονται.χρησιμοποιησα το υπόθετο πριν δύο περίπου ώρες, αποτέλεσμα γιοκ..

  2. εγώ κάνω carnivore δίαιτα και αντιμετωπίζω σοβαρή δυσκοιλιότητα. Βέβαια έχουν θεραπευθεί τα δερματικά που είχα

  3. πιείτε το πρωί ένα μίλκο και φάτε μια τυρόπιτα και μετά μου λέτε για άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα

  4. Για άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα δοκιμάστε να φάτε ακτινίδιο το πρωί. Μέχρι το βράδυ θα κάνετε την ανάγκη σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *