Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Άρθρα » Δυσκοιλιότητα και αιμορροΐδες: Πώς η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες

Δυσκοιλιότητα και αιμορροΐδες: Πώς η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες

Η δυσκοιλιότητα θεωρείται μια από τις κύριες αιτίες αιμορροΐδων. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες συνδέονται στενά. Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες στο πρωκτικό κανάλι που έχουν διογκωθεί, συχνά λόγω υπερβολικής πίεσης. Η δυσκοιλιότητα θα οδηγήσει σχεδόν πάντα σε καταπόνηση, η οποία ασκεί ανεπιθύμητη πίεση σε αυτές τις φλέβες.

Η υπερβολική καταπόνηση λόγω δυσκοιλιότητας μπορεί να προκαλέσει είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές αιμορροΐδες. Ενώ οι εσωτερικές αιμορροΐδες σπάνια προκαλούν πόνο (μπορεί να αιμορραγήσουν, να διογκωθούν και να κνησμήσουν), οι εξωτερικές αιμορροΐδες που σχηματίζονται κοντά στο άνοιγμα του πρωκτού μπορεί να γίνουν αρκετά επώδυνες με την πάροδο του χρόνου.

Οι θεραπείες που χορηγούνται από γιατρό, μπορούν να θεραπεύσουν με ασφάλεια τις αιμορροΐδες, αλλά «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» όπως έλεγε και ένας πρόγονος μας.

Οι αιμορροΐδες προκαλούν δυσκοιλιότητα;

Μερικές φορές, οι ασθενείς παρατηρούν ότι οι αιμορροΐδες τους φουντώνουν όταν εμφανίζεται μια περίοδος δυσκοιλιότητας. Αυτό οδηγεί ορισμένους ασθενείς να αναρωτιούνται «Οι αιμορροΐδες προκαλούν δυσκοιλιότητα;» Η απάντηση είναι όχι. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίστροφο. Εάν οι αιμορροΐδες σας προκαλούν περισσότερη ενόχληση, πόνο ή αιμορραγία, η δυσκοιλιότητα είναι μια πιθανή αιτία. Όπως αναφέρθηκα παραπάνω, η δυσκοιλιότητα οδηγεί σε καταπόνηση, με αποτέλεσμα οι φλέβες να διογκώνονται και να γίνονται μόνιμες αιμορροΐδες.


άνδρας με Αιμορροΐδες και δυσκοιλιότητα

Αποφυγή δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων

Η αποφυγή της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων ξεκινά με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το να πίνουμε αρκετό νερό και να παίρνουμε τη σωστή ποσότητα φυτικών ινών στη διατροφή μας είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αποφυγή της δυσκοιλιότητας. Άλλες αιτίες της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν το άγχος, την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας γαλακτοκομικών, τα αντιόξινα φάρμακα ή ακόμα και το να κάθεσαι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Γι’ αυτό, εκτός από το να πίνετε νερό και να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριοι και να αποφεύγετε τη λήψη πολλών αντιόξινων. Εάν γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς στις αιμορροΐδες, προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος, καθώς και την πρόσληψη γαλακτοκομικών.

Η τήρηση αυτών των κανόνων μπορεί σίγουρα να μειώσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε δυσκοιλιότητα, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα αποφύγετε την ανάπτυξη αιμορροΐδων. Σχεδόν το 75% των ενηλίκων θα αναπτύξουν αιμορροΐδες κάποια στιγμή στη ζωή τους. Επίσης, λόγω της πίεσης που ασκείται στην περιοχή του ορθού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες που έχουν μείνει έγκυες σχεδόν πάντα αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητες αιμορροΐδες.

Πόσο διαρκούν οι αιμορροΐδες που προκαλούνται από την Δυσκοιλιότητα;

Οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ειδικά όταν προκαλούν πόνο και δυσφορία. Όταν αναπτύσσετε αιμορροΐδες, θέλετε να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματά σας.

Οι μικρές αιμορροΐδες συνήθως υποχωρούν από μόνες τους μέσα σε λίγες μέρες. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες αιμορροΐδες μπορεί να απαιτούν θεραπεία από το γιατρό σας με τη μορφή χειρουργικής επέμβασης ή άλλης διαδικασίας. Οι μεγάλες αιμορροΐδες μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή εβδομάδες.

Εάν είστε έγκυος και αναπτύξετε αιμορροΐδες, τα συμπτώματά σας μπορεί να υποχωρήσουν από μόνα τους μετά τον τοκετό.

Η πρόληψη και η θεραπεία είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι οι αιμορροΐδες σας θα εξαφανιστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η έγκαιρη αντιμετώπιση των αιμορροΐδων μπορεί να τις αποτρέψει από το να γίνουν πιο εμφανείς και να απαιτήσουν μεγαλύτερη περίοδο ανάρρωσης.

Πότε θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό

Κλείστε αμέσως ραντεβού με το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα της αιμορροΐδας σας επιδεινωθούν ή εάν οι αιμορροΐδες σας δεν υποχωρήσουν μέσα σε μία εβδομάδα. Θα πρέπει επίσης να δείτε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε αιμορραγία από τον πρωκτό. Η αιμορραγία θα μπορούσε να υποδηλώνει την παρουσία άλλης σοβαρής κατάστασης υγείας, όπως ο καρκίνος. Ο γιατρός σας μπορεί να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εξετάσεις για να επιβεβαιώσει και να αποκλείσει ορισμένες καταστάσεις.

Συμπέρασμα

Θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από τις ενοχλητικές αιμορροΐδες που προκαλούνται από την δυσκοιλιότητα; Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και ρωτήστε τον για τον μη χειρουργικό τρόπο αφαίρεσης των αιμορροΐδων.
ρόφημα για δυσκοιλιότητα
Ροφήματα για δυσκοιλιότητα

Ορισμένα ροφήματα, συμπεριλαμβανομένου του χυμού δαμάσκηνου, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των…

φούσκωμα από την δυσκοιλιότητα
Φούσκωμα από την Δυσκοιλιότητα: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το φούσκωμα πάντα μας κάνει να νιώθουμε πολύ άβολα. Μερικές φορές, το φούσκωμα είναι μια παρενέργεια…

δυσκοιλιότητα στα μωρά
Δυσκοιλιότητα στα μωρά και τρόποι αντιμετώπισης της

Ένα μωρό είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα, σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε διάφορες επι…

πως να ενεργηθώ άμεσα
Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Η απάντηση στο ερώτημα σας "Πως να ενεργηθώ άμεσα;" είναι αυτή: Υπόθετο γλυκερίνης. Το Υπόθετο Γλυκε…

άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα
Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, η επιθυμία άμεση ανακού…

μαγνήσιο και δυσκοιλιότητα
Πώς να χρησιμοποιήσετε το κιτρικό μαγνήσιο για τη δυσκοιλιότητα

Το κιτρικό μαγνήσιο είναι ένα οσμωτικό καθαρτικό και μπορεί να θεραπεύσει την περιστασιακή δυσκοιλιό…

1 σκέψη για το “Δυσκοιλιότητα και αιμορροΐδες: Πώς η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες”

  1. Οι αιμορροΐδες είναι και κληρονομικές. Σίγουρα συμβάλει και η δυσκοιλιότητα πολλές φορές, αλλά η κληρονομικότητα έχει τον πρώτο ρόλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *