Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Άρθρα » Νερό και Δυσκοιλιότητα – Το νερό θα σε βοηθήσει να κάνεις την ανάγκη σου

Νερό και Δυσκοιλιότητα – Το νερό θα σε βοηθήσει να κάνεις την ανάγκη σου

Νερό και Δυσκοιλιότητα

Το νερό θα σε βοηθήσει να κάνεις την ανάγκη σου; Ως επί το πλείστον, ναι. Υπάρχουν δύο τύποι δυσκοιλιότητας, με τον έναν να είναι πιο σοβαρό από τον άλλον. Η δυσκοιλιότητα αργής διέλευσης είναι η πιο κοινή μορφή. Η έλλειψη φυτικών ινών και το ανεπαρκές νερό στη διατροφή είναι κοινές αιτίες δυσκοιλιότητας. Ένα από τα κύρια συμπτώματα αυτού του τύπου είναι η αφυδάτωση, που σημαίνει ότι η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού θα βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα. Ο άλλος τύπος δυσκοιλιότητας, έχει να κάνει περισσότερο με την απώλεια λειτουργικότητας στην περιοχή της πυέλου και εμφανίζεται πιο συχνά σε ηλικιωμένους.

Ο Αγώνας της Δυσκοιλιότητας

Όσο γραφικό κι αν ακούγεται, αυτό το θέμα έχει μεγάλη σημασία για όσους αντιμετωπίζουν τα δυσάρεστα συμπτώματα πεπτικών προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα είναι ένα γαστρεντερικό σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν οι κενώσεις του εντέρου είναι λιγότερο συχνές λόγω σκληρότερων κοπράνων που είναι πιο δύσκολο να αποβληθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν δυσκοιλιότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκοιλιότητα είναι μόνο προσωρινή και όχι σοβαρή. Η κατανόηση των αιτιών, η πρόληψη και η θεραπεία θα βοηθήσει τους περισσότερους ανθρώπους να βρουν ανακούφιση.

Πώς παθαίνουμε δυσκοιλιότητα;

Λοιπόν, η τροφή ρέει μέσω του λεπτού εντέρου ως ένα υγρό μείγμα πεπτικών υγρών και της τροφής που τρώτε. Μέχρι να φτάσει στο παχύ έντερο, όλα τα θρεπτικά συστατικά έχουν απορροφηθεί. Το παχύ έντερο έχει μια κύρια λειτουργία: να απορροφά νερό από τα απόβλητα υγρά και να το μετατρέπει σε στερεό απόβλητο, γνωστά ως κόπρανα.

Οι σκληρές και ξηρές κενώσεις της δυσκοιλιότητας συμβαίνουν όταν το παχύ έντερο απορροφά πάρα πολύ νερό ή εάν οι μυϊκές συσπάσεις του παχέος εντέρου είναι πολύ αργές ή υποτονικές, με αποτέλεσμα τα κόπρανα να κινούνται μέσω του παχέος εντέρου με πολύ αργό ρυθμό. Αυτά τα σκληρά, ξηρά κόπρανα είναι δύσκολο να περάσουν, καθώς προκαλούν καταπόνηση. Ο λόγος που είναι δύσκολο να περάσουν είναι ότι κολλάνε πραγματικά στο ξηρό τοίχωμα του παχέος εντέρου και απαιτεί από το κόλον να αναπτύξει κύματα υψηλής πίεσης για να μετακινηθεί. Δεδομένου ότι το σώμα χρειάζεται βοήθεια για να αφαιρέσει τα κόπρανα, στη συνέχεια ασκείται πίεση στους κοιλιακούς μύες για να συνεισφέρει την απαραίτητη δύναμη για να ωθήσει έξω τα κόπρανα.

Αυτή η καταπόνηση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, όπως ανάπτυξη κηλών, κιρσών, Διαφραγματοκήλη (ανοδική πίεση που πιέζει το στομάχι στο στήθος), εκκολπωματίτιδα (εξασθένηση και μόλυνση του τοιχώματος του παχέος εντέρου), αιμορροΐδες. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί επίσης να είναι πιο συχνός σε ασθενείς με χρόνια δυσκοιλιότητα.


νερό και δυσκοιλιότητα

Πώς βοηθά το νερό στη δυσκοιλιότητα;

Υπάρχουν τρόποι να αποτραπεί αυτό. Τα υγρά, όπως το νερό και ο χυμός, προσθέτουν υγρό στο παχύ έντερο και όγκο στα κόπρανα, κάνοντας τις κινήσεις του εντέρου πιο απαλές και ευκολότερες. Επειδή το παχύ έντερο χρειάζεται νερό για να κάνει τη δουλειά του, η αφυδάτωση μπορεί να είναι μια κύρια αιτία της δυσκοιλιότητας.

Πόσο νερό πρέπει να πίνω για τη δυσκοιλιότητα;

Τώρα που γνωρίζουμε ότι η αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες της δυσκοιλιότητας (Διαβάστε: 13 αιτίες Δυσκοιλιότητας που δεν Φαντάζεστε), η πρώτη σας προτεραιότητα πρέπει να είναι η λήψη άφθονων μη καφεϊνούχων υγρών. Εάν παλεύετε με συμπτώματα δυσκοιλιότητας, θα σας ωφελήσει να πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά.

Συμπέρασμα για την σύνδεση του Νερού με την Δυσκοιλιότητα

Δεδομένου ότι πολλοί πάσχοντες από δυσκοιλιότητα είναι αφυδατωμένοι, ένας σημαντικός τρόπος πρόληψης αυτής της δυσκοιλιότητας είναι να πίνετε επιπλέον δύο έως τέσσερα ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό είναι πάνω από το προτεινόμενο 8-10 ποτήρια την ημέρα. Τα αλκοολούχα ποτά και τα καφεϊνούχα ποτά θα πρέπει να αποφεύγονται. Ωστόσο, το νερό δεν είναι αρκετό για να βοηθήσει εντελώς μόνο του και να λύσει το πρόβλημα. Τα υγρά δεν θα προάγουν τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου από μόνα τους, καθώς το λεπτό έντερο μπορεί επίσης να απορροφήσει αυτά το υγρά. Είναι καλύτερο να συνδυάσετε την υψηλή πρόσληψη υγρών με αύξηση των φυτικών ινών στην διατροφή μας.

Η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλες διαταραχές, οι οποίες επίσης προέρχονται από την αφυδάτωση, όπως η ουραιμία, μια διαταραχή των νεφρών. Η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιο σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, όπως σημειώθηκε παραπάνω.


Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Νερό και την Δυσκοιλιότητα

Το πόσιμο νερό θα με ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα;

Η αφυδάτωση είναι η κύρια αιτία της δυσκοιλιότητας. Το πεπτικό σύστημα χρειάζεται άφθονο νερό για να διατηρήσει τα υπολείμματα τροφής που κινούνται μέσα από αυτό. Διαφορετικά, τα κόπρανα μπορεί να γίνουν σκληρά, και να είναι δύσκολο να περάσουν. Πίνοντας άφθονο νερό και υγιεινούς χυμούς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα σε πολλές περιπτώσεις.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να ανακουφιστείτε από τη δυσκοιλιότητα;

Μαζί με τις φυτικές ίνες, το νερό βοηθά το σώμα σας να απομακρύνει τα κόπρανα. Πίνετε επιπλέον 2 έως 4 ποτήρια νερό την ημέρα εάν έχετε δυσκοιλιότητα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός για το πόσα ποτήρια με υγρά πρέπει να πίνετε σε μια ημέρα. Αλλά μια καλή οδηγία είναι 12 ποτήρια υγρών την ημέρα για τις γυναίκες και 16 Ποτήρια για τους άνδρες.

Γιατί δυσκολεύομαι να πάω στο μπάνιο ακόμα και αφού πίνω νερό;

Μπορεί να έχετε δυσκοιλιότητα εάν δεν τρώτε αρκετά τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Η κατανάλωση πολλών κρεάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών, γλυκών ή επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα

Η έλλειψη νερού προκαλεί δυσκοιλιότητα;

Το παχύ έντερο τραβάει νερό από το σώμα για να κάνει τα κόπρανα πιο μαλακά. Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, τα σκληρά κόπρανα και η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι συχνές παρενέργειες, μαζί με κοιλιακό άλγος και κράμπες.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πιείτε νερό για τη δυσκοιλιότητα;

Στην πραγματικότητα, το πόσιμο νερό κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα γεύμα βοηθά στο πώς το σώμα σας διασπά και επεξεργάζεται την τροφή (Διαδικασία της πέψης). Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, βοηθά στη διάσπαση της τροφής, έτσι ώστε το σώμα σας να μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Το νερό κάνει επίσης τα κόπρανα πιο μαλακά, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Το ζεστό νερό βοηθάει την δυσκοιλιότητα;

Το ζεστό νερό διεγείρει και βοηθά στην κίνηση των εντέρων. Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα: Το αλμυρό νερό, ειδικά με θαλασσινό αλάτι, δρα ως καθαρτικό.

Είναι καλύτερο να πίνετε ζεστό νερό όταν έχετε δυσκοιλιότητα;

Εάν ξεκινάτε κάθε μέρα με ένα ποτήρι ζεστού νερού (πριν φάτε οτιδήποτε), μπορείτε να βελτιώσετε τις κινήσεις του εντέρου σας και να μειώσετε την πιθανότητα δυσκοιλιότητας. «Η αυξημένη θερμοκρασία διεγείρει την εντερική περισταλτικότητα και βοηθά στις αργές κινήσεις του εντέρου και τη δυσκοιλιότητα.

Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι βοηθά στη δυσκοιλιότητα;

Το να πίνετε νερό όταν το στομάχι είναι άδειο είναι ένας τρόπος για να αποτρέψετε παθήσεις όπως η δυσκοιλιότητα. Η αφυδάτωση είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες χρόνιας δυσκοιλιότητας. Το πεπτικό σύστημα χρειάζεται νερό για να κρατήσει τα υπολείμματα τροφής να κινούνται μέσα από αυτό.

Το κρύο νερό επηρεάζει τη δυσκοιλιότητα;

Η κατανάλωση νερού σε θερμοκρασία δωματίου είναι απαραίτητη για την πεπτική διαδικασία, ωστόσο, η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Ο λόγος είναι όταν πίνετε παγωμένο νερό, το φαγητό στερεοποιείται και σκληραίνει όταν περνάει από το σώμα.


ρόφημα για δυσκοιλιότητα
Ροφήματα για δυσκοιλιότητα

Ορισμένα ροφήματα, συμπεριλαμβανομένου του χυμού δαμάσκηνου, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των…

φούσκωμα από την δυσκοιλιότητα
Φούσκωμα από την Δυσκοιλιότητα: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το φούσκωμα πάντα μας κάνει να νιώθουμε πολύ άβολα. Μερικές φορές, το φούσκωμα είναι μια παρενέργεια…

δυσκοιλιότητα στα μωρά
Δυσκοιλιότητα στα μωρά και τρόποι αντιμετώπισης της

Ένα μωρό είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα, σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε διάφορες επι…

πως να ενεργηθώ άμεσα
Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Η απάντηση στο ερώτημα σας "Πως να ενεργηθώ άμεσα;" είναι αυτή: Υπόθετο γλυκερίνης. Το Υπόθετο Γλυκε…

άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα
Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, η επιθυμία άμεση ανακού…

μαγνήσιο και δυσκοιλιότητα
Πώς να χρησιμοποιήσετε το κιτρικό μαγνήσιο για τη δυσκοιλιότητα

Το κιτρικό μαγνήσιο είναι ένα οσμωτικό καθαρτικό και μπορεί να θεραπεύσει την περιστασιακή δυσκοιλιό…

2 σκέψεις στο “Νερό και Δυσκοιλιότητα – Το νερό θα σε βοηθήσει να κάνεις την ανάγκη σου”

  1. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ακόμα και σωστά να τρέφεσαι.. εάν δεν πίνεις νερό δεν θα δεις αποτελέσματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *