Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Άρθρα » Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα

Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα

Πρακτικά φάρμακα και Αγιουρβεδικές θεραπείες για την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Όταν τα έντερά σας δεν μετακινούν τα κόπρανα, η πίεση μπορεί να είναι έντονη – και η επιθυμία ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αρκετά απελπισμένοι. Για αιώνες, άνθρωποι από όλο τον κόσμο βασίζονται σε Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα και αγιουρβεδικές θεραπείες για να ανακουφίσουν τη δυσκοιλιότητα χωρίς να προκαλούν επιπλέον πόνο. Στην πραγματικότητα, οι κλινικές μελέτες αρχίζουν να προσεγγίζουν αυτό που η ινδική κουλτούρα έχει καταλάβει εδώ και γενιές σχετικά με τα παραδοσιακά φυτικά συστατικά και άλλες ινδικές θεραπείες για τη δυσκοιλιότητα.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ορισμένες ινδικές θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας από άλλες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ινδικές θεραπείες και πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα που προσφέρουν ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Τζίντζερ για ανακούφιση από την Δυσκοιλιότητα

Μια έρευνα του 2018 έδειξε ότι το τζίντζερ έχει μακρά και καθιερωμένη ιστορία ως πεπτικό βοήθημα και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο πρακτικό φάρμακο για την δυσκοιλιότητα. Το τζίντζερ μειώνει την πίεση στα κατώτερα έντερα σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε κενώσεις όταν έχετε δυσκοιλιότητα.

Μια ερευνητική ανασκόπηση κλινικών δοκιμών του 2015 έδειξε ότι τα άτομα που έλαβαν 100 mg εκχυλίσματος τζίντζερ είχαν αυξημένη κίνηση στα έντερά τους σε σύγκριση με μια ομάδα ανθρώπων που έλαβε εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, το τζίντζερ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε άλλα συμπτώματα που συχνά συνοδεύονται από δυσκοιλιότητα, όπως ναυτία, κράμπες και φούσκωμα.

Το τζίντζερ γενικά θεωρείται ασφαλές για τα παιδιά καθώς και για άτομα που είναι έγκυες ή θηλάζουν. Στην πραγματικότητα, το τζίντζερ συνιστάται ακόμη και σε άτομα που εμφανίζουν ναυτία και δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πως να χρησιμοποιήσεις το Τζίντζερ για να αντιμετωπίσεις την δυσκοιλιότητα άμεσα

Για να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ για τη δυσκοιλιότητα, μπορείτε να κόψετε ακατέργαστη ρίζα τζίντζερ σε κομμάτια και να το μασήσετε αργά. Εάν η γεύση του δεν σας αρέσει, δοκιμάστε να φτιάξετε λίγο τσάι τζίντζερ ή απλώς να βάλετε τζίντζερ σε ζεστό νερό.

Τριφάλα για πεπτικά προβλήματα και την δυσκοιλιότητα

Το Triphala (Τριφάλα) είναι ένα φυτικό φάρμακο που συνδυάζει το ινδικό φραγκοστάφυλο, το μαύρο myrobalan και το belleric myrobalan. Εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το Triphala λειτουργεί ως ήπιο καθαρτικό. Το Triphala μπορεί ακόμη και να ληφθεί από το στόμα σε μικρές δόσεις για να βοηθήσει στην προώθηση της απώλειας βάρους και στην πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.

Μια έρευνα του 2017 έδειξε ότι υπάρχει σημαντικός όγκος κλινικών ερευνών που υποστηρίζουν τη χρήση του Triphala για την άμεση ανακούφιση της περιστασιακής δυσκοιλιότητας. Ωστόσο, τα παιδιά και τα άτομα που είναι έγκυες ή θηλάζουν συνιστάται να αποφεύγουν τη λήψη του Triphala.

Πως να χρησιμοποιήσεις το Τριφάλα για να έχεις άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να προετοιμάσετε το Triphala στο σπίτι. Μπορείτε να αγοράσετε μείγμα βοτάνων με τη μορφή υγρού, σκόνης ή χαπιού.

Τσάι Senna για γρήγορη αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Το τσάι Senna είναι ένα μείγμα βοτάνων από άνθη και φυτά της ίδιας οικογένειας. Τα φυτά Senna καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, αλλά ένα συγκεκριμένο είδος σέννας καλλιεργείται στην Ινδία για τις υγειονομικές του ιδιότητες.

Τα φύλλα της Senna περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται σεννοσίδες, οι οποίες μπορούν να ερεθίσουν το πεπτικό σας σύστημα τόσο ώστε να διεγείρουν την κινητικότητα του εντέρου.

Το Senna δεν συνιστάται εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε (Διαβάστε σχετικό άρθρο: Δυσκοιλιότητα στην Εγκυμοσύνη και τον Θηλασμό) , εάν λαμβάνετε επί του παρόντος αραιωτικά αίματος ή στεροειδή φάρμακα. Το Senna πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για περιστασιακή ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, καθώς η υπερβολική χρήση του μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο πεπτικό σας σύστημα.

Πως να χρησιμοποιήσεις τα Τσάι Σέννα για γρήγορη και άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα

Το Senna μπορεί να αγοραστεί σε φακελάκια τσαγιού ή μπορείτε να αγοράσετε τα φύλλα για να τα παρασκευάσετε μόνοι σας βράζοντας τα.

Το Λεμονόνερο μπορεί να βοηθήσει με την δυσκοιλιότητα

Το λεμόνι όπως και άλλα εσπεριδοειδή περιέχουν υψηλές δόσεις βιταμίνης C, καθώς και υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες. Τα εσπεριδοειδή μπορούν επίσης μερικές φορές να διεγείρουν το παχύ έντερο. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ζεστό νερό με λεμόνι όταν η δυσκοιλιότητα γίνεται πρόβλημα.

Μια μελέτη του 2021 σε ποντίκια έδειξε ότι η σκόνη φλούδας λεμονιού βοηθά στην ανακούφιση από την κολίτιδα.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το φάρμακο είναι ασφαλές σχεδόν για κάθε παιδί που είναι αρκετά μεγάλο για να πιει αραιωμένο χυμό λεμονιού, καθώς και για άτομα που είναι έγκυες ή θηλάζουν.

Πως να χρησιμοποιήσεις το Λεμονόνερο για να θεραπεύσεις την δυσκοιλιότητα

Απλώς στύψτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού σε νερό που είναι ζεστό και πιείτε το αργά, κατά προτίμηση το πρωί. Επιπλέον, προσπαθήστε να παραμένετε ενυδατωμένοι με νερό όλη την ημέρα για να προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα σας.

Άλλες φυσικές θεραπείες για τη δυσκοιλιότητα

Υπάρχουν πολλές άλλες σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για τη δυσκοιλιότητα. Μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις θεραπείες με τις παραδοσιακές. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:


γρήγορη ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα

Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα: Συμπέρασμα

Υπάρχουν πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα και σπιτικές θεραπείες από την Αγιουρερβεδική ιατρική που πραγματικά λειτουργούν και προσφέρουν αποτελέσματα για τη δυσκοιλιότητα. Αλλά δεν υπάρχει μια μοναδική, «στιγμιαία» σπιτική θεραπεία για τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και των πεπτικών διαταραχών που να κάνει για όλους.

Οι φυσικές θεραπείες μπορούν να κάνουν θαύματα και γενικά είναι ασφαλείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις προσεγγίζετε με την ίδια προσοχή που θα χρησιμοποιούσατε για οποιοδήποτε άλλο είδος φαρμάκου.

Μιλήστε με έναν Ιατρό εάν η δυσκοιλιότητα είναι κάτι που αντιμετωπίζετε σε συχνή βάση.


ρόφημα για δυσκοιλιότητα
Ροφήματα για δυσκοιλιότητα

Ορισμένα ροφήματα, συμπεριλαμβανομένου του χυμού δαμάσκηνου, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των…

φούσκωμα από την δυσκοιλιότητα
Φούσκωμα από την Δυσκοιλιότητα: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το φούσκωμα πάντα μας κάνει να νιώθουμε πολύ άβολα. Μερικές φορές, το φούσκωμα είναι μια παρενέργεια…

δυσκοιλιότητα στα μωρά
Δυσκοιλιότητα στα μωρά και τρόποι αντιμετώπισης της

Ένα μωρό είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα, σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε διάφορες επι…

πως να ενεργηθώ άμεσα
Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Η απάντηση στο ερώτημα σας "Πως να ενεργηθώ άμεσα;" είναι αυτή: Υπόθετο γλυκερίνης. Το Υπόθετο Γλυκε…

άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα
Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, η επιθυμία άμεση ανακού…

μαγνήσιο και δυσκοιλιότητα
Πώς να χρησιμοποιήσετε το κιτρικό μαγνήσιο για τη δυσκοιλιότητα

Το κιτρικό μαγνήσιο είναι ένα οσμωτικό καθαρτικό και μπορεί να θεραπεύσει την περιστασιακή δυσκοιλιό…

5 σκέψεις στο “Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα”

  1. το καλύτερο πρακτικό φάρμακο για την δυσκοιλιότητα είναι μπουγάτσα με γάλα το πρωί.. και αν δεν δράσει αμέσως, πίνεις και έναν φραπέ σκέτο και δεν προλαβαίνεις να πας στο μπάνιο

  2. το καλύτερο πρακτικό φάρμακο για την δυσκοιλιότητα είναι λάδι με λεμόνι. 2-3 κουταλιές την μέρα

  3. γενικά πιστεύω πολύ στα πρακτικά φάρμακα.. ειδικά στην περίπτωση της δυσκοιλιότητας κάνουν θαύματα.
    Δεν παίρνω ποτέ φάρμακο από φαρμακείο όταν με πιάνει δυσκοιλιότητα.. το παλεύω πάντα με πρακτικά φάρμακα και βλέπω αποτελέσματα άμεσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *