Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Άρθρα » Επικίνδυνα Σημάδια Δυσκοιλιότητας

Επικίνδυνα Σημάδια Δυσκοιλιότητας

Πότε η δυσκοιλιότητα γίνεται επείγον

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κανονικές κενώσεις, από τρεις φορές την ημέρα έως τρεις φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, η συχνή δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει περίπου 4 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, πρέπει να ξέρετε πότε πρέπει να αντιμετωπιστεί. Εάν αγνοηθεί, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα καθαρτικά χωρίς ιατρική συνταγή μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε το πρόβλημα. Αλλά εάν έχετε χρόνια δυσκοιλιότητα ή ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια για τα οποία θα μιλήσουμε εδώ, η κατάστασή σας μπορεί να απαιτεί ιατρική παρέμβαση ή ακόμα και μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί φροντίδα.

Κατανόηση της ήπιας δυσκοιλιότητας

Η ήπια δυσκοιλιότητα διαφέρει από τη σοβαρή δυσκοιλιότητα. Τα συμπτώματά σας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Σκληρά και ξηρά κόπρανα
  • Πόνος ή δυσκολία κατά την ώθηση μιας κινητικότητας του εντέρου
  • Μόνο τρεις ή λιγότερες κενώσεις σε μια εβδομάδα
  • Αδυναμία αποβολής όλων των κοπράνων σας


Αυτός ο τύπος δυσκοιλιότητας μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και αλλαγές στον τρόπο ζωής που περιλαμβάνουν τη βελτίωση της διατροφής σας και την ημερήσια πρόσληψη νερού.

Γνωρίζοντας τα προειδοποιητικά σημάδια της σοβαρής δυσκοιλιότητας

Η σοβαρή δυσκοιλιότητα μπορεί να αποτελεί επείγουσα κατάσταση. Αυτά είναι τα σημάδια που μπορεί να απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα:

1. Πολύ σκούρα κόπρανα ή κόπρανα με αίμα

Τα εξαιρετικά σκούρα κόπρανα μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει ότι έχετε αίμα στα κόπρανα σας. Εάν έχετε αίμα στο ανώτερο πεπτικό σας σύστημα, τα κόπρανα έχουν ένα πολύ σκούρο χρώμα. Εάν το αίμα είναι έντονο κόκκινο, μπορεί να έχετε αιμορραγία στο κατώτερο πεπτικό σας σύστημα.

Το αίμα στα κόπρανα σας μπορεί να συμβεί για πολλούς διαφορετικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου ενός σκισίματος στο έντερο, φλεγμονή του εντέρου, ενός έλκους, ενός όγκου ή καρκίνου.

2. Έντονος πόνος στην κοιλιά

Όταν έχετε έντονο κοιλιακό άλγος, μπορεί να χρειαστείτε ιατρική φροντίδα αμέσως. Μπορεί να πάσχετε από σκωληκοειδίτιδα,ή από εκκολπωματίτιδα. Μην καθυστερείτε, καλέστε έναν γιατρό.

3. Εμετός που μυρίζει σαν κόπρανα

Εάν κάνετε εμετό μια καφέ ή μοβ ουσία που έχει τη μυρωδιά των κοπράνων, μπορεί να έχετε απόφραξη του εντέρου. Αυτή είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση όπου πρέπει να αδειάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το περιεχόμενο του στομάχου σας.

4. Πυρετός

Η ίδια η δυσκοιλιότητα δεν προκαλεί πυρετό. Αλλά εάν έχετε δυσκοιλιότητα και αναπτύξετε πυρετό, αυτό μπορεί να είναι σημάδι εκκολπωματίτιδας. Η εκκολπωματίτιδα εμφανίζεται όταν σχηματίζονται εκκολπώματα, ή μικρά σακουλάκια στο παχύ έντερο. Αυτές οι θήκες συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα, αλλά μερικές φορές μπορεί να φλεγμονούν ή να μολυνθούν.

«Αυτό σίγουρα θα προκαλέσει πυρετό μαζί με πόνο στην κοιλιά»

Ακόμη και σε ήπιες περιπτώσεις, πιθανότατα θα χρειαστεί να πάρετε αντιβίωση για τη θεραπεία των κρίσεων εκκολπωματίτιδας. Σε σοβαρές περιπτώσεις της πάθησης, το κόλον μπορεί να αιμορραγεί ή να σχιστεί, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής.

5. Χωρίς κενώσεις για περισσότερο από μία εβδομάδα

Εάν δεν κάνετε κενώσεις για πάνω από μία εβδομάδα είναι ένας σοβαρός λόγος για να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια. Μετά από επτά ημέρες, η δυσκοιλιότητα σας μπορεί να μην είναι απαραιτήτως επείγουσα ανάγκη, αλλά ένας Γιατρός μπορεί να αποτρέψει την κατάσταση.

Πάρα πολλές ημέρες χωρίς κενώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε Ενσφήνωση κοπράνων, κατά την οποία τα κόπρανα σκληραίνουν και διογκώνονται πάρα πολύ.

Αν και η Ενσφήνωση των κοπράνων είναι πιο συχνή μεταξύ των ηλικιωμένων και των ατόμων με υποκείμενες παθήσεις που περιπλέκουν τη δυσκοιλιότητα τους, μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί απειλή. Το σωστό θα ήταν να μην φτάσετε ποτέ σε αυτή τη θέση, ένας Γιατρός μπορεί να εμποδίσει μια σοβαρή ενσφήνωση κοπράνων με ένα κλύσμα για να μαλακώσουν τα κόπρανα σας. Μπορούν επίσης να εισαγάγουν ένα δάχτυλο στο ορθό σας για να διασπάσουν τα μεγάλα κόπρανα, ώστε να είναι πιο εύκολο να περάσουν.

Θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα

Εάν το πρόβλημά σας είναι αυστηρά η δυσκοιλιότητα, μπορούμε να σας δώσουμε οδηγίες για το πώς να αλλάξετε τη διατροφή σας, προσθέτοντας άφθονες φυτικές ίνες με φρούτα και λαχανικά και πίνοντας άφθονο νερό. Πρέπει επίσης να ξεκινήσετε την σωματική άσκηση καθημερινά. Η σωματική κίνηση μπορεί να κάνει τα έντερά σας να αρχίσουν να κινούνται.

Μια άλλη θεραπεία είναι να συνταγογραφηθούν ορισμένα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του προβλήματος.


Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τη δυσκοιλιότητα ή αντιμετωπίζετε συμπτώματα που συζητιούνται σε αυτή την Ιστοσελίδα μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μαςρόφημα για δυσκοιλιότητα
Ροφήματα για δυσκοιλιότητα

Ορισμένα ροφήματα, συμπεριλαμβανομένου του χυμού δαμάσκηνου, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των…

φούσκωμα από την δυσκοιλιότητα
Φούσκωμα από την Δυσκοιλιότητα: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το φούσκωμα πάντα μας κάνει να νιώθουμε πολύ άβολα. Μερικές φορές, το φούσκωμα είναι μια παρενέργεια…

δυσκοιλιότητα στα μωρά
Δυσκοιλιότητα στα μωρά και τρόποι αντιμετώπισης της

Ένα μωρό είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει δυσκοιλιότητα, σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε διάφορες επι…

πως να ενεργηθώ άμεσα
Άμεση ανακούφιση από δυσκοιλιότητα

Η απάντηση στο ερώτημα σας "Πως να ενεργηθώ άμεσα;" είναι αυτή: Υπόθετο γλυκερίνης. Το Υπόθετο Γλυκε…

άμεση ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα
Πρακτικά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κοινή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, η επιθυμία άμεση ανακού…

μαγνήσιο και δυσκοιλιότητα
Πώς να χρησιμοποιήσετε το κιτρικό μαγνήσιο για τη δυσκοιλιότητα

Το κιτρικό μαγνήσιο είναι ένα οσμωτικό καθαρτικό και μπορεί να θεραπεύσει την περιστασιακή δυσκοιλιό…

1 σκέψη για το “Επικίνδυνα Σημάδια Δυσκοιλιότητας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *